--------------

Kompletní hárek za pár minut

--------------

Máme na baru 35 druhů alkoholu a k inventurám používáme odměrné válce. Kolik času nám Decibar ušetří?

Identifikace a změření jedné položky trvá cca 4 vteřiny. I s nějakou manipulací budete mít změřeno do 3 minut. Připojíte zařízení k počítači a přenesete data do vašeho programu Decibar Inventory SW, který vypočítá tržbu. Program si pamatuje koncové stavy předešlé inventury, které vloží jako počáteční stavy té stávající. Můžete v něm vkládat fasování na bar, případně doplnit počty nenačatých láhví, abyste je nemuseli přeměřovat. Na dvě kliknutí máte spočítanou celkovou tržbu. Program je triviální a práce s ním je mnohem jednodušší než s Excelem. Program také umožňuje export dat do Excelu nebo do formátu .csv a .xml, s nimiž umí pracovat většina pokladních a restaurační systémů.

Počítá program i stavy nealko nápojů, kávy, čaje či mincí?

Ano, můžete dokonce zvolit dva způsoby. Buď pro danou položku v nějakém programu vygenerujete čárový kód a vytisknete. Zadáte příslušné váhy a pak ji v inventuře načítáte stejně jako alkohol nebo ji v inventuře přidáte do tabulky přidaných položek a tam zadáváte kusové stavy.

Vyžaduje obsluha Decibaru zaškolení?

Nikoliv. Ovládání je intuitivní a jednoduché. Na začátku inventury stisknete START a postupně jen přikládáte láhve nejprve ke snímači čárového kódu a posléze na váhu. Decibar vám umožní vždy jen tu operaci, která je na řadě. Po načtení a zvážení všech láhví ukončíte inventuru tlačítekm STOP. Načtená data přenesete přes USB do programu Decibar Inventory SW, který za vás spočítá tržbu.

Co stojí program Decibar Inventory SW?

Nic! Program je součástí balení a při nákupu Decibaru tak získáte i časově neomezenou licenci Decibar Inventory SW.

Na jakém operačním systému běží Decibar Inventory SW?

Na Windows XP, Vista, 7, 8 a 10.

Jak je to s přesností měření?

Oproti jiným používaným metodám je Decibar výrazně přesnější. Odečítání hladiny vyhodnocovacími válci bývá nepřesné, navíc je výška hladiny citelně ovlivňována teplotou a tak dochází k velkým rozdílům, měříte-li láhve skladované v lednici nebo při pokojové teplotě. Navíc výrobci skla neumí vyrobit všechny láhve stejné. Někdy se stává, že láhev má zejména v oblasti dna více skla a hladina se tak posouvá směrem nahoru, což samozřejmě deformuje výsledky měření. Tyto drobné odchylky mezi láhvemi se samozřejmě odráží i v samotné váze láhví. My jsme proto pro vás zvážili tisíce láhví a stále vážíme další, abychom získali střední hodnoty hmotností láhví jednotlivých položek a případné odchylky tak minimalizovali. Troufáme se říct, že žádná jiná metoda měření zůstatků láhví dnes není tak přesná jako Decibar.

Co když udělám během vážení chybu?

Chyba téměř není možná. Nicméně pokud třeba omylem načtete a zvážíte jednu láhev dvakrát po sobě, můžete se tlačítkem ZPĚT postupně vrátit do bodu, kde se stala chyba.

Lze používat přístroj i bez počítače?

Ano, lze. Decibar má vlastní pamět a naměřené údaje lze číst z displaye přístroje.

Jak dlouho Decibar vydrží na jedno nabití?

To lze těžko odpovědět. Spotřeba je ovlivněna především dobou, po kterou je aktivován snímač čárového kódu. Nám se během testování na jedno nabití dařilo udělat více než 20 inventur o třiceti položkách.

Lze Decibar používat na běžné vážení?

Ano, lze. Přepnutím režimu přístroje současným stisknutím START a STOP se spustí režim vážení, který funguje stejně jako u běžné váhy. Váží s přesností na 1 gram.

Jak se Decibar připojí k počítači?

Přiloženým kabelem přes USB. Na stránce Ke stažení vložíte sériové číslo vašeho Decibaru a stáhnete si program Decibar Inventory SW, který umí data z Decibaru stahovat, zpracovávat, ukládat či exportovat do jiných programů. Decibar Inventory SW také umožňuje správu a editaci databáze, aktualizaci dat z centrálního serveru, případně vkládání vlastních položek.

Používáme na inventury tabulku v Excelu. Lze do ní vkládat data z Decibaru?

Ano, Decibar Inventory SW umožňuje jednoduchý export dat v excelovském formátu.

Používáme restaurační systém. Lze k němu Decibar připojit?

Některé restaurační systémy (například AWIS, Savarin, Conto, Hoteltime, Lupa, Gastro POS a další) mají Decibar integrován jako svoji součást a umožňují připojit Decibar přímo do systému. Pro jiné systémy je možné využít export dat v univerzálních formátech .csv nebo .xml. Nebo můžete zpracovat inventuru v našem Decibar Inventory SW a pouze porovnat výslednou tržbu s reálným stavem peněz ve vaší pokladně. Pokud máte zájem o propojení Decibaru s vaším restauračním systémem, neváhejte nás kontaktovat a my poskytneme vašemu dodavateli restauračního systému veškeré podklady a podporu pro propojení.

Co když odebíráme alkohol od malého výrobce, jehož sortiment není v databázi Decibaru?

Vlastní položky si do databáze můžete přidávat sami. Budeme rádi, když nám dáte tip na výrobce a my se postaráme o rozšíření databáze i o váš sortiment.

Co když výrobce změní tvar láhve?

V rámci spolupráce s největšími výrobci alkoholu pravidelně aktualizujeme databázi. Aktuální verze je ke stažení na těchto stránkách.

Kolik je v současné době položek v databázi?

Databáze obsahuje přes 1400 položek. Kompletní alkoholový sortiment největších výrobců jako je Granette- Starorežná, Stock, Karlovarská Becherovka, Rudolf Jelínek a dalších včetně distributorů zahraničních značek Brown-Forman, Remy-Cointreau, Pernod aj.

Inventury zaznamenáváme písemně do evidenčních listů. Nepoužíváme počítač. V čem nám může Decibar pomoci?

Decibarem změříte zůstatkové stavy v láhvích a postupně přepíšete naměřená data z kontrolního displaye do archu. Nemusíte používat válce ani jiné poměřovací stupnice.

Uvádíte, že 73% provozoven má návratnost kratší než 1 rok. Jak jste k tomu číslu došli?

Provedli jsme marketingový průzkum, ve kterém jsme oslovili přes 1 tisíc provozoven. Zjistili jsme, kolik času tráví inventurami a jaké mají na inventury náklady. Přepočítáním úspory času při inventurách na úsporu nákladů jsme se dostali k návratnosti. Nezapočítávali jsme škody způsobené znehodnocením alkoholu při přelévání, ani škody způsobené donášením vlastního alkoholu, ani čas vedoucích provozu, kteří jsou často při inventurách přítomni.